Project Description

Workshop Train the Trainer

Workshop Train de Trainer

Thema: Wandelen met een losse lijn

Tijdstip en datum workshop
8 april 2024 (VOL)
van 10:00 uur tot 16:30 uur

Locatie

Haelen (L)

Groepsgrootte
Maximaal 10 deelnemers

Kosten
€ 125,-

Docenten
Daniëlle Hermans en Nadia Bagmeijer

Nascholingspunten:
CKI 30 cat. A
NVGH 3 PE

Inschrijven workshop!

Voor professionals in de hondenbranche bieden wij deze workshop op basis van concept trainen aan.Deze workshop wordt gegeven door ervaren concept trainers Daniëlle Hermans en Nadia Bagmeijer. Zij hebben beiden al vele jaren ervaring met het geven van lessen op basis van concept trainen. Deze methode passen zij toe in alle cursussen van Dogs Talk en wordt aan de cursisten met veel passie en enthousiasme doorgegeven. De positieve effecten van deze manier van trainen zien ze dagelijks op het veld en ook in de gedragstherapie bij probleemhonden.

De workshop is bedoeld voor kynologisch instructeurs en gedragstherapeuten die wat meer trainingsvaardigheden willen opdoen. Iedereen kent wel de basisoefeningen voor het wandelen zonder trekken en toch blijkt dit in de praktijk een van de lastigste problemen voor cursisten om echt op te lossen. En dat is ook niet gek. Het vergt nogal wat vaardigheden van een hond om met een losse lijn te lopen. Deze vaardigheden of concepten zoals wij ze noemen moeten eerst ontwikkeld worden voordat een hond echt kan leren om aan een ontspannen lijn te lopen. En dat lukt de grootste groep honden simpelweg niet met de basisoefeningen die worden onderwezen in de diverse opleidingen voor Kynologisch instructeurs.

Deze workshop heeft als doel inzicht en praktische oefeningen mee te geven die je kunt inzetten voor het wandelen aan een losse lijn tijdens de lessen op je hondenschool. Hoe werk je dan aan die concepten voor het werken aan de losse lijn en hoe werk je bijvoorbeeld aan een betere beloningsgevoeligheid. Tevens krijg je een korte introductie in het concept trainen want daar ligt de basis voor onze oefeningen.

Programma Workshop
10:00 Theorie met de volgende onderdelen
– De basis over concept trainen
– Hoe zorg je voor rust op je veld ( met welke hulpmiddelen/materialen bijvoorbeeld)
– Hoe zorg je voor een grotere beloningsgevoeligheid
– Shapen vs lure and reward
– Welke oefeningen gebruik je voor wandelen aan een losse lijn en waarom
– Welke spellen zorgen voor een leuke afwisseling in je lessen

Tijdens de theorie wordt er ook actieve participatie van de deelnemers verwacht. Immers hoe meer je zelf meedenkt, hoe beter je het onthoudt.

12:30 Lunch

13:30 1e deel praktijk met aanleren van diverse spellen die zorgen voor meer focus en loskoppelen van afleiding zodat een hond meer van die vaardigheden leert om ook aan een losse lijn te lopen.

14:30 Pauze
15:30 2e deel praktijk met aanleren van diverse spellen die helpen om de druk meer van de lijn te krijgen bij honden die bij afleiding of hoge opwinding altijd trekken.

16:30 afsluiting met vragen

Tijdens de praktijk worden diverse oefeningen van het concept trainen hands on uitgelegd en gaan deelnemers aan de slag met een eigen hond. (Indien je wilt mag je ook deelnemen zonder hond)

Na het volgen van deze workshop heb je als deelnemer een goed beeld van hoe je diverse spellen kunt inzetten in de training en opvoeding van een hond als het gaat om wandelen met een losse lijn.

Je krijgt na afloop de game cards met de diverse oefeningen stap voor stap uitgeschreven als digitaal bestand en een e-book over het meer beloningsgevoelig maken van een hond.