Project Description

Workshop Concept Trainen

Workshop Concept Trainen

Workshop Concept trainen

Tijdstip en datum workshop
4 maart 2024

Van 10:00 – 16:00

Locatie

Haelen (L)

Groepsgrootte
Maximaal 10 deelnemers

Kosten:
€ 125,-


Docenten

Daniëlle Hermans en Nadia Bagmeijer

Nascholingspunten:
SPPD 6 punten
CKI 30 pnt in cat. A
NVGH 3 PE

Inschrijven workshop!

Deze workshop wordt gegeven door ervaren concept trainers Daniëlle van den Heuvel en Nadia Bagmeijer. Zij hebben beiden al vele jaren ervaring met het geven van lessen op deze manier en ook hun eigen honden zijn via deze methode getraind. Gedurende de afgelopen jaren hebben ze hun eigen ervaring en kennis gecombineerd met het concept trainen zoals dat door mensen als Absolute Dogs en Susan Garret wordt gedoceerd.

Deze methode passen zij toe in alle cursussen van Dogs Talk en wordt aan de cursisten met veel passie en enthousiasme doorgegeven. De positieve effecten van deze manier van trainen zien ze dagelijks op het veld en ook in de gedragstherapie bij probleemhonden.

De workshop is bedoeld voor instructeurs en gedragstherapeuten. De workshop heeft als doel inzicht te geven in de theorie van het concept trainen en een stukje praktijk zodat er kan worden gewerkt met diverse oefeningen uit de methode.

Programma Workshop

Theorie in de ochtend
Tijdens de theorie wordt uitgelegd wat concept trainen nu precies inhoudt en hoe de spellen en de 3 pijlers waar de methode op rust met elkaar verweven zijn.Er wordt ook actieve participatie van de deelnemers verwacht gedurende dit deel. Je gaat nadenken over hoe dit voor je eigen hond in elkaar steekt en krijgt zo meer inzicht in de karaktereigenschappen van je hond.

Praktijk in de middag
Hier worden diverse oefeningen van het concept trainen hands on uitgelegd en gaan deelnemers aan de slag met een eigen hond. De stappen worden geoefend en het doel van een spel wordt duidelijk aan de hand van de praktijk. Op basis van de vragen van deelnemers wordt er gekozen voor de spellen die daarop aansluiten. Hiermee is iedere workshop ook anders en toegespitst op de deelnemers van dat moment.

Na het volgen van deze workshop heb je als deelnemer een goed beeld van wat concept trainen is en hoe je het inzet in training.

Het is uiteraard mogelijk om je een eigen hond mee te nemen, maar deze dient comfortabel te zijn in je auto. Gedurende de theorie en pauzes is het niet mogelijk je hond mee naar binnen te nemen. Ook mag je hond niet reactief gedrag vertonen en moet hij sociaal zijn naar andere honden.

Je krijgt na afloop digitale game cards mee met de diverse oefeningen die zijn gedaan in de workshop stap voor stap uitgeschreven.