Project Description

Workshop Concept Trainen

Workshop Concept Trainen

Workshop Concept trainen

Tijdstip en datum workshop

12 maart 2023


Van 10:00 – 17:00
Locatie


Haelen (L)

Groepsgrootte

Maximaal 12 deelnemers

(VOL)

Kosten

€ 95,-Instructeurs


Daniëlle Hermans en Nadia Bagmeijer

Nascholingspunten:
SPPD 6 punten
CKI 30 pnt in cat. A
NVGH 3 PE

Deze workshop wordt gegeven door ervaren concept trainers Daniëlle van den Heuvel en Nadia Bagmeijer. Zij hebben beiden al vele jaren ervaring met het geven van lessen op deze manier en ook hun eigen honden zijn via deze methode getraind. Gedurende de afgelopen jaren hebben ze hun eigen ervaring en kennis gecombineerd met het concept trainen zoals dat door mensen als Absolute Dogs en Susan Garret wordt gedoceerd.

Deze methode passen zij toe in alle cursussen van Dogs Talk en wordt aan de cursisten met veel passie en enthousiasme doorgegeven. De positieve effecten van deze manier van trainen zien ze dagelijks op het veld en ook in de gedragstherapie bij probleemhonden.

De workshop is bedoeld voor instructeurs en gedragstherapeuten. De workshop heeft als doel inzicht te geven in de theorie van het concept trainen en een stukje praktijk zodat er kan worden gewerkt met diverse oefeningen uit de methode.

Programma Workshop

Theorie van 10:00 tot 12:30


Tijdens de theorie wordt uitgelegd wat concept trainen nu precies inhoudt en hoe de spellen en de 3 pijlers waar de methode op rust met elkaar verweven zijn.


Er wordt ook actieve participatie van de deelnemers verwacht gedurende dit deel.


12:30-13:30 Lunchpauze


13:30-14:30 praktijk


Hier worden diverse oefeningen van het concept trainen hands on uitgelegd en gaan deelnemers aan de slag met een eigen hond.


14:30-15:00 pauze


15:00-16:00 praktijk

Na het volgen van deze workshop heb je als deelnemer een goed beeld van hoe je concept trainen kunt inzetten in de training en opvoeding op je hondenschool.

Je krijgt na afloop enkele digitale game cards mee met de diverse oefeningen stap voor stap uitgeschreven.