Project Description

Module 4 – Gedragsproblemen (facultatief)

Toepassen van Concept Trainen bij gedragsproblemen

Module 4 – Gedragsproblemen

De opleiding Concept Trainer bestaat uit 3 modules. Module 1,2 en 3.
Module 4 is facultatief en dus niet verplicht voor het behalen van het diploma Concept Trainer.
Voor deelname is module 1 en 2 voldoende afronden verplicht.

Kijk onder de menu optie “ meer informatie” voor de geplande lesdatums en actuele tarieven

Accreditatiepunten
NVGH: 7 PE
Raad van Beheer: 45 PE in Cat. A

Deze module is vooral voor Gedragstherapeuten zeer waardevol. De reden dat Daniëlle in aanraking is gekomen met het concept trainen had alles te maken met haar eigen zeer reactieve hond. Vastgelopen in de reguliere gedragstherapie, ging ze op zoek naar methodes die wellicht de verbetering zouden brengen die ze hoopte. Toen ze zich begon te verdiepen in de methode en deze langzaam ging toepassen bij haar eigen hond, was ze zeer verbaasd over het effect en de in korte tijd al verkregen positieve resultaten door het toepassen van de spellen.

Enthousiast geworden en nog nieuwsgieriger dan voorheen heeft ze door samen met Nadia seminars te volgen in Engeland bij Tom Mitchell en Lauren Langham en het volgen van diverse trainingen bij Absolute Dogs de methode doorontwikkeld en geschikt gemaakt voor toepassing bij gedragsproblemen. Na een jaar op eigen honden te hebben “geoefend” werden de technieken en spellen gebruikt in alle reguliere lessen, maar ook in de consulten die ze op regelmatige basis hadden. En waar het concept trainen bij de honden van Nadia en Daniëlle al zoveel positiefs had gebracht deed het dit ook bij de cliënten met honden die probleemgedrag vertoonden.

Bovendien merkten ze dat het voor mensen vaak gemakkelijker en eenvoudiger toe te passen was dan veel van de reguliere therapieën. Vandaar dat deze module is ontwikkeld zodat we ook in de gedragstherapie kunnen ondersteunen met concept trainen.

In deze module komen zaken aan bod als opbouwen van zelfvertrouwen, werken met reactiviteit bij honden, beloningsgevoeligheid creëren, en welke spellen het beste werken voor veel voorkomende “eenvoudige” gedragsproblemen zoals overmatig trekken aan de lijn en niet willen komen bij loslopen.

De module bevat tevens 2 online zoomlessen
Les 1 – Gedragsproblemen in het algemeen en hoe past concept trainen daarin ?
Les 2 – Hoe zet je concept trainen in bij reactiviteit ?

Deze module kan alleen gevolgd worden na deelname aan Module 1 en 2. Module 3 is geen absolute voorwaarde, maar wel aan te raden omdat je dan veel meer hands on gevoel krijgt voor de spellen.

Voorwaarden behalen certificaat
Deelname aan allebei de zoomlessen en het maken van een toets via ons e-learningsysteem.

Gediplomeerd Concept Trainer
Module 1 en 2 zijn verplicht om 3 en/of 4 te mogen volgen.
Er kan geen vrijstelling worden verkregen voor een van deze modules.

Indien je bij module 1,2 en 3 je deelcertificaat hebt behaald door de toetsen en opdrachten en de praktijk met een voldoende af te ronden, ontvang je het diploma Concept Trainer en krijg je een vermelding op onze website als gediplomeerd Concept Trainer.

Module 4 is facultatief en vooral gericht op gedragsproblemen en hoe je het concept trainen hiervoor kunt inzetten. Indien je deze module hebt behaald zal dit als extra vermelding bij je vermelding als Concept Trainer staan genoemd.

Inschrijven Opleiding concept trainen