Project Description

Nascholing Concept Trainers – Workshop Concept Trainen en Apporteren

Concept trainen en apporteren

Thema: Apporteren

Tijdstip en datum workshop
18 april 2024
van 10:00 uur tot 16:30 uur

Locatie

Haelen (L)

Groepsgrootte
Maximaal 10 deelnemers

Kosten incl. lunch/ koffie/thee
€ 125,-

Docenten
Daniëlle Hermans en Nadia Bagmeijer

Nascholingspunten:
In aanvraag

Inschrijven workshop!

Dat concept trainen niet alleen leuk is voor de opvoeding is wellicht al bekend, maar dat je het ook kunt gebruiken om de drive en het plezier in apporteersport te vergroten wellicht nog niet. In deze workshop brengen we deze twee disciplines samen. LETOP deze workshop is alleen als nascholing mogelijk voor reeds gediplomeerde concept trainers of studenten die module 2 reeds afgerond hebben. 

Apporteren is meer dan een voorwerp weggooien en het weer terugbrengen. Het vergt best wel wat van een hond. Hij moet een aantal vaardigheden hiervoor aardig onder de knie hebben. Voor veel mensen is dan de jachttraining een leuke manier om met deze sport in aanraking te komen. Maar er zijn ook veel cursisten die geen affiniteit hebben met de jacht en er dus niet voor kiezen om op deze manier hun hond de grondbeginselen van het apporteren bij te brengen. En dat is best jammer, want voor veel honden is het zoeken en mogen ophalen van een apport echt superleuk.

In deze workshop leer je met een aantal korte oefeningen die zijn gebaseerd op het concept trainen om een hond een leuke uitdaging te geven in het apporteren van een willekeurig voorwerp. Of dat nu een dummy of een speeltje is. Het plezier staat voorop en het gaat niet om perfectie. Om mee te doen met een hond is het wel van belang dat de hond voldoet aan de volgende voorwaarden:

– Hij wil al een voorwerp oppakken en aangeven en niet alleen een bal. Het moet echt een voorwerp zijn dat je samen kunt vasthouden.
– Je hond is sociaal naar andere honden en kan los van de lijn werken ook met andere honden op het veld
– Je hond heeft een basisgehoorzaamheid waarbij hij op cue kan wachten en blijven, zit en af.

Er zijn in de workshop 6 plekken voor deelnemers met hond en 4 voor deelnemers zonder hond.
Deelname prijs is gelijk, omdat de ervaring leert dat je zonder hond vaak nog meer leert dan met :-).

Het is mogelijk om na afloop van de workshop toegang te krijgen tot een online module met alle oefeningen van de workshop nogmaals uitgelegd, met videomateriaal en de spellen als gamecard. Hiervoor zijn de extra kosten € 35,- voor een jaar toegang.