Project Description

Concept trainer

4 modules tot gediplomeerd concept trainer
Online lesdagen
via Zoom
Praktijkdagen met veel persoonlijke aandacht en begeleiding
Toegankelijk voor gediplomeerd Kynologisch instructeurs

E-learning –
leren op momenten die jou uitkomen

Inhoud opleiding

Vooropleidingseisen
Om deel te nemen aan deze opleiding vragen wij dat je minimaal gediplomeerd kynologisch instructeur (in opleiding) bent bij een van de volgende opleidingsinstituten:

1. HACR
2. Dogvision
3. O & O
4. Martin Gaus Academie
5. Annorlunda
6. Tinley academie

Individuele hond staat centraal

Binnen onze gehele opleiding staat de individuele hond centraal en wordt gekeken naar de combinatie eigenaar en hond. Daarnaast is het voor ons van belang dat jij als instructeur zelf goed de methode leert doorgronden zodat je met kennis van zaken je lessen kunt opzetten en met de concept trainers bril op leert kijken naar combinaties in je lessen.

E-learning
De theoretische kennis volg je thuis vanachter je eigen computer. Ons e-learning systeem is zo ontworpen dat je op je eigen tempo de stof kunt volgen en je zelf bepaalt hoe snel je gaat. Per module zijn er online lesdagen ingepland die je kunt volgen via zoom. Om een certificaat van de module te ontvangen is het volgen van deze lessen verplicht. Gedurende het volgen van elke module is een van onze docenten online beschikbaar voor al je vragen.

Praktijkdagen
De praktijkdagen worden gegeven op het terrein van Dogs Talk Hondentraining en Gedrag in Haelen. Deels zul je werken met honden die al getraind zijn met concept trainen en deels met je eigen hond indien je die hebt.

Module 1 en 2 zijn de basismodules om kennis van het concept trainen te verkrijgen en de opzet van de spellen en de achterliggende gedachten van de methode te gaan begrijpen. Module 3 is praktijkgericht en hierin ga je zelf aan de slag met alle spellen en leer je hoe en wanneer je welke spellen kunt gebruiken. Ook wordt dan verwacht dat je kunt bedenken in welke situatie je welke spellen zou kunnen inzetten. Module 4 is facultatief en niet noodzakelijk om je diploma te halen, maar wel zeer wenselijk als je ook honden met gedragsproblemen in je lessen hebt. Ben je gedragstherapeut of gedragstherapeut in opleiding, dan biedt deze module je een unieke kans om je toolkit uit te breiden met alternatieve therapieën die in de begeleiding van veel voorkomende gedragsproblematiek zoals reactiviteit naar andere honden of mensen een absolute meerwaarde bieden.

Gediplomeerd Concept Trainer
Module 1 en 2 zijn verplicht om 3 en/of 4 te mogen volgen. Er kan geen vrijstelling worden verkregen voor een van deze modules.
Indien je bij module 1,2 en 3 je deelcertificaat hebt behaald door de toetsen dan wel de praktijk met een voldoende af te ronden, ontvang je het diploma Concept Trainer en krijg je een vermelding op onze website als gediplomeerd Concept Trainer. Module 4 is facultatief en vooral gericht op gedragsproblemen en hoe je het concept trainen hiervoor kunt inzetten. Indien je deze module hebt behaald zal dit als extra vermelding bij je vermelding als Concept Trainer staan genoemd.

Bekijk de folder!
Nu inschrijven!